Активности на КИМ – 31. Јули 2013.

Г-дин Момчило Арлов је у име Сувереног Војног Витешког Реда Змаја реализовао донацију Градској Библиотеци „Вук Караџић“ у Косовској Митровици.  Донација се састојала од 218 књига на српском језику из домена домаће и стране класичне књижевности, домаће и стране белетристике те стручне литературе намењених проширењу постојећег фонда књига Библиотеке те на тај начин оснаживању ове културне институције.

Истом приликом, Г-дин Арлов је са Г-ђом Оливером Стевић, Директорицом Библиотеке, усагласио смернице даљње заједничке сарадње између Сувереног Војног Витешког Реда Змаја и Библиотеке, а на пољу културних и друштвених активности на простору Општине Косовска Митровица.

Наменска зграда Библиотеке је након оружане агресије 1999 године постала недоступна грађанима српске националности услед чињенице да се налази у јужном делу Косовске Митровице.

Нажалост, током повлачења српских институција и српског живља из овог дела града, већи део фундуса Библиотеке је уништен.

Градска Библиотека у Косовској Митровици тренутно ради у више неголи неадекватним просторијама са знатно осиромашеним фундусом књига и свака наменска помоћ је добродошла.

Нажалост, донација реализована од стране Сувереног Војног Витешког Реда Змаја је једна од првих реализованих након 1999 године.

Comments are closed.