Активности на КИМ – 24. Јули 2013.

Г-дин Момчило Арлов, у својству званичног представника Сувереног Војног Витешког Реда Змаја, у друштву Г-дина Милорада Арлова, Председника Организационог Одбора за помоћ Србима на КиМ и Г-дина Петра Ђокића, Министра Рада и Борачко-инвалидске Заштите у Влади Републике Српске, приликом полагања камена темељца за пословно-стамбени објекат у насељу Бошњачка Махала у Косовској Митровици, који ће сем простора намењеног за рад Културног Центра Републике Српске имати и осам станова за расељене Србе и просторије за Међуопштински Центар за Социјални Рад.

Пројекат се финансира од стране Владе Републике Српске у вредности од пола милиона конвертибилних марака, а предвиђено је да радови на овом објекту буду завршени у наредних 100 дана.

Г-дин Милорад Арлов изјавио је овом приликом: „Моја жеља је, као и многих Срба, да Дрина никада не пресуши као вода, али да нестане као граница“.
Г-дин Момчило Арлов је током засебног састанка са Председником Организационог Одбора за помоћ Србима на КиМ, подржавши овакав пројекат, а поготово отварање Културног Центра Републике Српске као стално присутне споне између два дела нашег народа, усагласио и даљње смернице заједничке сарадње Одбора са Сувереним Војним Витешким Редом Змаја, а везане за помоћ најугроженијим Србима на простору КиМ.

На свечаности полагања камена темељца за овај пословно стамбени објекат били су присутни представници Канцеларије за КиМ, локалних самоуправа са севера Косова, а гостима из Републике Српске захвалио се Начелник Косовско-митровачког Округа, Г-дин Раденко Недељковић.

Comments are closed.